Varkku - nuorten varhainen kuntoutus

Varkku-ryhmään ovat tervetulleita 15-28 vuotiaat nuoret, jotka ovat putoamassa pois opiskeluista tai muuten työelämän ja opiskelun ulkopuolella. Varkku-toimintaan voi osallistua sairaslomalla, kuntoutusrahalla tai kuntoutustuella olevat tai muu henkilö joka on varhaisen kuntoutuksen tarpeessa. Varkku on varhaista kuntoutusta eli pyritään tulemaan mukaan Varkkuun ennen pitkiä sairaslomia, matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman pian kun tarve havaitaan.

Varkku on ryhmätoimintaa ja siellä harjoitellaan sosiaalisia taitoja ja vuorovaikutusta ryhmässä. Aluksi valmentaja ja nuori luovat luottamuksellisen suhteen ja tätä luottamusta pikkuhiljaa laajennetaan koko ryhmään. Ryhmässä keskustellen, kokeillen, oppien ja epäonnistuen toimitaan turvallisessa ympäristössä itseen ja muihin tutustuen.

Ryhmässä nuori saa kokeilla erilaisia taitoja ja töitä. Varkun ryhmissä mm. tehdään kankaanpainantaa ja luovaa kirjoittamista, pelataan lautapelejä ja osallistutaan Nuorten työpajan ryhmäpäiviin torstaisin. Varkussa on mahdollista mennä myös jollekin Kokkotyö-säätiön 11 työosastosta tekemään sen työosaston töitä.

Varkku toteutetaan Kokkotyö-säätiön ja Kokkolan nuorisopalvelujen yhteistyössä ja Varkulla on omat tilat osoitteessa Kaarlelankatu 6 ( II kerros).

Varkun yksilö- ja ryhmävalmentajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja psykodraamaohjaaja Anni-Veera Aitolehti. Valmennuksessa korostuu yhdenvertaisuus, avoimuus, itsetuntemus, ryhmäprosessi sekä luovat ja toiminnalliset menetelmät.

Seuraa Varkun tuoreita kuulumisia sen Facebooksivuilta: https://www.facebook.com/varkku/

Anni-Veera Aitolehti
Valmentaja
Varhainen kuntoutus nuorille
naav-irren.nvgbyrugv@kokkotyo.fi
Puh. 050 300 9224